ELAC Concentro

ELAC CONCENTRO

ELAC sitt ultimate statement!

ELAC Concentro beviser at en helhet kan bli enda større enn summen av sine mange state-of-the-art deler. På alle måter er dette ELAC sin flaggskip høyttaler.
ELAC fyller nitti år og er fortsatt sterk og ikke minst innovativ.
CONCENTRO – et nytt flaggskip markerer årsdagen. Med denne modellen ønsker ELAC å profilere seg i det aller ypperste high-end markedet. Gang på gang har kunder og forhandlere rundt om i verden beskrevet ELAC som den best bevarte hemmelighet. «Du er best», sier de. «Hvorfor ikke bevise det en gang for alle-med et virkelig imponerende produkt?»
ELAC Concentro er en 1,67 meter høy skulptur med skinnende overflater som gir et spektakulært og grasiøst utseende. Det monolittiske høyttalerkabinett veier 140 kg og hviler på en 25-kg fot som er valset fra en enkelt blokk av aluminium.
Alt ELAC har av erfaring og patenter er pakket inn i denne helt spesielle høyttaleren.
ELAC sine JET diskant høyttaler er kanskje verdens mest kjente – for sin strålende og naturtro gjengivelse av høye frekvenser.

VX teknologi

Concentro benytter mange av teknologiene som har gjort ELAC til en av de virkelig store høyttaler produsenter: JET-5 tweeter, aluminium-sandwich membraner, AS-XR kjegler og Long Line Drive (LLD) drivere. Bass- og lavere mellomtone benytter ELAC´s patenterte krystallkegler, som inneholder selskapets selskapets velprøvde og proprietære aluminium-sandwich-teknologi. Bokstavene «XR» står for «eXtended Range» – som refererer til den ekstra oktaven som denne innovasjonen legger til. ELAC JET-diskantene er muligens verdens mest berømte – for deres strålende og virkelige reproduksjon av høyfrekvenser. Stillingen til VX-JET kan justeres for å finjustere lyd dispersjon egenskapene i mellomtone og høyfrekvens området. Dette endrer ikke bare tonal balansen, men også forholdet mellom direkte og diffus lyd som ankommer lytteposisjonen.
Naturligvis ble bare de fineste materialene brukt til lednings- og delefilter. Kabinettet kan tilpasses individuelle preferanser. For eksempel er sideseksjonene tilgjengelige i karbonfiber, trefiner eller til og med lærfinish.
Med legendarisk teknologi presentert i bombastisk stil legger ELAC lista med denne nye flaggskipmodellen.

It sounds like a TAD Reference One, only better, and looks like a rethinking of KEF Blade, only…eh…better too…
– hificlube.net

ELAC Concentro galleri – trykk for større bilde

Omtaler av Elac Concentro


Resultatet er noget unikt – den bedste højttaler, Elac nogensinde har lavet, og et statement på deres ekspertise i højttalerkonstruktion gennem 90 år. Lyden er massiv og stor, men alligevel åben og silkeblød med fokus på selv den mindste detalje og helt præcis placering af instrumenter og de udøvende kunstnere i et meget organisk og levende lydbillede. Men Concentro er også mesteren når det kommer til dynamik, og den genererer et massivt og storladent lydbillede når orkestret bryder ud – resultatet? En lyd, der er noget helt unikt, og som er blandt det absolut bedste, der findes uanset pris.
– Lyd & Billed

Tweeter: JET 5, modified

Midrange: 70/140 [mm]AS-XR Ring radiator

Midbass: 220 [mm] AS-XR Cone

Bass reflex tubes: 2 off 120×350 [mm] Cone

Woofer: 4 off 250 AS [mm]

Bass Loading: Vented Box

Crossover Frequencies: 120 / 360 / 2700 [Hz]

Frequency range ( IEC 268-5): 18 – 50 000 [Hz]

Sensitivity: 90 [dB/2.83V/m]

Recommended amplifier power: 80 – 600 [W/Channel]

Suitable for amplifier rated between: 4-8 Ω

Rated power (Continuous): 400 [W]

Rated power (Dynamic): 600 [W]

Rated impedance: 4 Ω

Binding posts: 5-way custom; bi-wirable

Magnetic shielding: No

Weight: 140 [kg]

Dimensions (WxHxD): 460 x 1680 x 610 mm with spikes

Dokumentasjon om alle ELAC produkter

 

ELAC Brosjyre ELAC Manualer

Elac Concentro

 

Pin It on Pinterest

Share This