ELAC Navis ARF-51 Aktiv gulvstående høyttaler

ELAC NAVIS ARF-51

I alle henseende overskrider ARF-51 alle forventninger … med letthet. Det er en lidenskapelig utøver som avslører alle musikalsk nyanser. NAVIS er ikke bare en klassiker aktiv høyttaler, den kan også brukes trådløst takket være Air-X2.
Navis ARF-51 benytter ELAC sin konsentriske driverteknologi for å levere uovertruffen mid- og høyfrekvensytelse, kombinert med en tilpasset aluminium woofer for virkelig imponerende bass, alt i ett kompakt og elegant kabinett. Hver av de tre elementene er drevet av sin dedikerte analogforsterker, med både RCA- og XLR-balansert innganger.
Høyttalerne leveres uten frontgrill, dette finnes ikke som tilleggsprodukt.

Skreddersydd mellomtone / diskant

En av grunnene til at Navis lyder så naturlig er på grunn av ELAC sin egenutviklede 4-tommers aluminium mellomtone element med en konsentrisk montert 1-tommers soft dome diskant. ELAC sin erfaring med denne konstruksjonen er med på å gi en ytelse langt over det man kan forvente i denne prisklassen.

 

Skreddersydd woofer

Navis single woofer reproduserer bass med stor autoritet, takket være den spesielle utformingen av elementet. En 5¼-tommers aluminiums kjegle er utviklet internt med et ideelt materiale som sørger for dynamikk og nøyaktig lavfrekvent gjengivelse..

Tri-amp analog forsterker

I hver Navis høyttaler er en Tri-Amp analog forsterker som benytter tre separate forsterkere, en for hvert element: en 160 Watt BASH AB forsterker til wooferen, en 100 Watt BASH AB forsterker for mellomtonen og en 40 Watt klasse AB for diskanten. En total forsterker effekt på 300 watt sikrer at hvert element blir optimalt drevet.

Et av de store fordelene med en aktiv drevet høyttaler er nettopp det at forsterkeren og elementene er 100% tilpasset hverandre på en måte som er umulig i et passivt system med forsterker og høyttaler «hver for seg». I Navis høyttalerne er det 3 elementer og 3 separate forsterkere, alle tilpasset sitt element.
Spesifikasjoner som 110 dBA signal/støyforhold kan bare komme fra en audiofile kvalitets forsterkere. En høyttaler du kan benytte i både hjemmekino og i et stereo oppsett.

Vakre kabinetter

Navis elegante design integrerer perfekt med ethvert interiør. Kabinettene har en flott finish tilgjengelig i glanset svart, glanset hvit og trefinér. Et eget stativ anbefales for optimal ytelse til bokhylle modellen.

 
 

Trådløst system

NAVIS høyttalerne må benyttes sammen med en forforsterker hvor du overfører analogt til master høyttaler. Ønskes et fullverdi trådløst system settes en ELAC Wireless Transmitter i RCA utgangen på forforsterker, og transmitteren overfører signalene til NAVIS høyttalerne trådløst.
På samme måte kan signalene overføres til en Sub3070.
Med ELAC Discovery Connect kan Navis motta stream fra Discovery, Spotify Connect, Bluetooth, AirPlay og Roon.

Et oppgraderbart analogt system

Velges de analoge inngangene, er den trådløse mottakeren slått av, slik at ingen forstyrrelser kan oppstå. Når den er på, sender det trådløse sendersystemet et synkronisert signal til venstre og høyre kanal, sammen med en L + R-subwoofer kanal. På bakpanelet finnes brytere for å justere bass-, mellom- og diskantnivå for å hjelpe til med å matche rommets akustikk; en justerbar høypass filterinnstilling for å integrere med en subwoofer.
ELAC´s tilnærming gjør det mulig for lytteren å ha et system som ikke bare høres bra ut på grunn av den analoge aktive tilnærmingen, men også er en del av et oppgraderbart system som kan høres bedre ut etter hvert som kilde utstyret blir oppgradert.

.. and nothing short of exceptional when used ‘all analogue’. These are exceptionally well-integrated speakers across a wide range of musical styles
– HiFi News

NAVIS  OMTALER

Sound is sweet, elegant, creamy where it needs to be, and supremely detailed in our short demonstration at ELAC’s quiet Venetian suite.

– Digitaltrend

I got the opportunity to sit down and listen to some music on the smaller B51’s, and I was more than impressed.

– Home Theater & HiFi

As for the sound, these things fly high above the uber-affordable (and quite fantastic) UB5 speakers we’ve raved about

-Digitaltrend

Navis ARF-51 galleri – trykk for større bilde

 • Speaker type: 3-Way, Powered
 • Tweeter: 25 mm Soft Dome Concentrically Mounted
 • Midrange: 100 mm, Aluminum
 • Woofer: 150 mm, Aluminum
 • Frequency Response: 44 – 28.000 Hz
 • Crossover Frequency: 260 / 2200 Hz
 • Total Amplifier Power: 300 W
 • Bass Amplifier: 160 Watt, BASH®
 • Midrange Amplifier: 100 Watt, BASH®
 • Tweeter Amplifier: 40 Watt, Class A/B
 • Inputs: RCA / XLR / AirX2 Wireless
 • Cabinet finishes: Gloss Black, Gloss White, Gloss Ebony Emara
 • Width x Height x Depth: 189 x 345 x 240 mm

Omtaler av ELAC Navis ARF-51

Smiley face.. and nothing short of exceptional when used ‘all analogue’. These are exceptionally well-integrated speakers across a wide range of musical styles
– HiFi News

Fortunately, the speakers themselves set the bar high, so what is an exceptional range of abilities, creating a really rather magical experience in wired, all-analogue mode, simply becomes very acceptable, if not exceptional, when the wireless system is in place.
– HiFi News

Pin It on Pinterest

Share This